Руският президент Владимир Путин възложи на руската космическа агенция Роскосмос да

...
Руският президент Владимир Путин възложи на руската космическа агенция Роскосмос да
Коментари Харесай

Русия и Беларус заедно летят в космоса

Руският президент Владимир Путин разпореди на съветската галактическа агенция  " Роскосмос " да провежда нужното образование и полет на борда на съветски галактически транспортен съд за представители на Беларус, оповестява ТАСС.

Това разгласи самият държавен глава по време на гала по връчване на държавни награди на съветски космонавти на космодрума " Восточни ".

Той означи, че към този момент е разискал този въпрос с президента на Беларус Александър Лукашенко, който сега е на работно посещаване в Русия, където се чака са разиска с съветския си сътрудник рецесията в Украйна, западните наказания и двустранните връзки.

Уверен съм, че това ще бъде нов стадий от нашето съдействие в проучването на космоса, съобщи Путин.

Космодрумът " Восточни " в Амурска област в Източна Русия е първият народен цивилен галактически център. Указ за построяването на космодрума е подписан от съветския президент през 2007 година През 2012-2016 година по време на първия стадий от построяването на космодрума е построена многоцелева стартова база за ракети носители Союз-2.

Вторият стадий планува създаване на стартова площадка за ракети носители " Ангара-А5 " и свързаната с тях инфраструктура. Очаква се вторият стадий от построяването на космодрума да приключи в края на актуалната година.

Според формалното известие на пресслужбата на Кремъл Владимир Путин и Александър Лукашенко ще обсъдят развиването на двустранното съдействие и интеграцията на Москва и Минск в границите на Съюзната страна.

Предвидени са срещи с губернатора на Амурска област Василий Орлов и ръководителя на съветската галактическа организация Дмитрий Рогозин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР